Omschrijving:

Het Spring Framework is in 2003 geïntroduceerd als antwoord op Java Enterprise en sindsdien enorm gegroeid. Vandaag de dag is het framework met Spring Boot, een rijk en veelgebruikte oplossing voor de implementatie van microservices. De kracht van het van Spring wordt soms als magie ervaren. Achter deze magie gaan principes en code schuil. Wil je de magie ontmaskeren en doorgronden en als Java Developer weten hoe je Spring nog beter kunt toepassen?

Programma:

Het programma begint met het krachtige Inversion of Control (IoC, ook wel dependency injection) patroon waar veel gebruik van wordt gemaakt in Spring. Hands-on leer je van onze ervaren specialisten het patroon toe te passen in een applicatie met als resultaat ontkoppeling en overzichtelijkheid. Vervolgens zullen de verschillende annotaties waaronder t.b.v. configuratie worden behandeld en met Spring’s test harnas worden getest. Naast IoC biedt Spring ook ondersteuning voor aspect-oriented programming en zal ook deze techniek hands-on worden behandeld.
Zodra je deze concepten onder de knie hebt, gaan we aan de slag met de verschillende projecten binnen het Spring ecosysteem. Denk hierbij aan het opzetten van een RESTful microservice met Spring MVC, het aanspreken van een database met template in Spring Data of het mappen van een database entity met behulp van Hibernate en JPA.

De training zal worden afgesloten met het monitoren van de performance van je applicatie met Spring.


Doelgroep:

Java Developers

Duur:

Drie of vier dagen van 8 uur