Concurrency Made Easy with Kotlin Coroutines

22 november 2022 - 13.00-17.00

Trainer: Riccardo Lippolis

Al bekend met Kotlin, of de eerste training van Riccardo gevolgd? Zet dan de volgende stap met Kotlin Coroutines!

Heb je ooit geprobeerd een applicatie met meerdere threads te maken die al je user request tegelijkertijd kan verwerken, maar eindigde je met het jongleren met threads en threadpools, waarna je je afvroeg of het de moeite waard was? Het schrijven van asynchrone of concurrent code is altijd moeilijk geweest. Gelukkig is er een makkelijkere manier! Coroutines biedt een meer intuïtieve manier om code te schrijven die meerdere taken tegelijk kan uitvoeren, zonder het gebruikelijke gedoe van het blokkeren van threads en threadpools.

In deze training maak je kennis met Kotlin Coroutines, een library voor het schrijven van asynchrone code, ontwikkeld door JetBrains. Het concept van het suspenden van functies wordt uitgelegd en je krijgt een goed begrip van wat je met Kotlin Coroutines kunt doen en waarom je het moet gebruiken. Maar belangrijker nog, hoe je het moet gebruiken zoals het bedoeld is. Je leert ook waarom het mogelijk is om duizenden coroutines tegelijk te gebruiken, zonder zoveel threads te maken!

De training duurt van 13.00 tot 17.00 en kost slechts €225,-. Interesse? Vraag een offerte aan via het formulier hiernaast. Eerst de basis van Kotlin in de vingers krijgen? Ga dan ook voor de basistraining van Kotlin. Beide trainingen samen kosten €399,-. Interesse in beide trainingen? Geef het aan in de toelichting van het formulier.


Key take-aways:
  • Leer alle ins en outs van de Kotlin Coroutines library
  • Ontdek een intuïtieve manier om concurrent code te schrijven
Programma:
  • Introductie: wat is Kotlin Coroutines en wat biedt deze library?
  • Aan de slag met code: ontdek de verschillende aspecten van de library
  • Zet stapsgewijs een Spring applicatie op met behulp van de library

Offerte opvragen

*
*
*