Quantum Leap Into the Future

In aanloop naar Fort X, onze conferentie ter ere van het tienjarige jubileum van JDriven, organiseren wij op 1 oktober aanstaande Quantum Leap Into the Future. Tijdens dit evenement nemen we je mee in de wereld van Quantum Technology en Software Engineering. We kijken tien jaar vooruit, welke toepassingen zijn er voor software engineering en welke rol kan quantum technology daarin spelen?

Op deze dag verzorgen we in samenwerking met QuTech een uitleg van de basisconcepten op het gebied van quantum technologie, qubits, entanglement en teleportation. Maar ook de higher-level functionaliteiten voor quantum netwerken komen aan bod, zoals Quantum Key Distribution (QKD) en Measurement Device Independent (MDI)-QKD.

Na een korte pauze slaan we de brug tussen quantum technology en software engineering. Welke use cases zijn er die de wereld van quantum technology en software engineering met elkaar verbinden? Dit doen we aan de hand van een aantal voorbeelden, met ruime mogelijkheden voor discussie.

Meld je aan voor Quantum Leap Into the Future via onderstaand formulier:
*
*
*

Wie zijn wij en wat is de aanleiding?

In 2021 bestaat JDriven 10 jaar en dit vieren wij aan de hand van een van onze kernwaarden: share. Bij JDriven zit de passie voor open source en techniek in het DNA. Al een decennium lang stimuleren wij een TechCultuur waarin innovatie en kennisdeling centraal staan. Aanvankelijk stond voor 1 oktober 2021 onze conferentie Fort X gepland. Door de aanhoudende Covid-situatie is onze conferentie doorgeschoven naar 1 april 2022. Natuurlijk kunnen we deze datum niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Daarom organiseren we Quantum Leap Into the Future, waarbij we samen met QuTech in de wereld van Quantum Technology duiken en de vertaalslag maken naar de wereld van Software Engineering.


Wat kan ik verwachten?

In samenwerking met QuTech, het Delftse quantuminstituut, nemen we je mee in de wereld van Quantum Technology. In de eerste van twee sessies neemt Ingrid Romijn van QuTech je mee in de basisconcepten op het gebied van quantum technologie, qubits, entanglement en teleportation. Maar ook de higher-level functionaliteiten voor quantum netwerken komen aan bod, zoals Quantum Key Distribution (QKD) en Measurement Device Independent (MDI)-QKD.


Na een korte pauze slaan we de brug tussen quantum technology en software engineering. Welke use cases zijn er die de wereld van quantum technology en software engineering met elkaar verbinden? Dit doen we aan de hand van een aantal voorbeelden, met ruime mogelijkheden voor discussie.Bij de tweede sessie slaan we een brug naar onze expertise: software engineering. Welke use cases zijn er die deze twee werelden met elkaar verbinden? Vanuit onze ervaring en expertise gaan we samen met de aanwezigen in op de vraag hoe quantum technology een rol kan spelen in software engineering, en andersom.


We sluiten de avond af met een borrel en tijd om ouderwets bij te praten. We verwachten rond 21.00 de avond af te sluiten.


Uiteraard organiseren wij dit evenement conform de regels van het RIVM. Afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen kunnen er wijzigingen plaatsvinden. Houd daarvoor onze website in de gaten. Kun je er niet bij zijn? We zorgen ervoor dat de sessie ook online te volgen is. Schrijf je daarvoor eveneens in via bovenstaand formulier en geef aan dat je de sessie online volgt. We hopen je daar te zien!


Waar en wanneer?

Waar:

Mercatu
Verlengde Breevaart 4

2811 LR Reeuwijk
Plan route


Wanneer:

1 oktober 2021

Tijd:

Inloop vanaf 16.30
Start eerste sessie: 17.45
Start tweede sessie: 19.00
Borrel en netwerken: 20.15

Kosten:

€0,-0106ronaldhansonlabs2020-09-07_1_20210830_113729
img_0728_1_20170929_082520