Training Simon Brown

Op 6 en 7 februari kwam Simon Brown langs voor de exclusieve tweedaagse training Architecture for Developers. In totaal namen 33 enthousiaste deelnemers van JDriven en JCore deel aan deze informatieve training.

Simon Brown is een software developer/architect en auteur van de gids "Software Architecture for Developers". Verder is hij een bekroonde spreker en is hij de bedenker van het C4 model, waarmee software-architectuur diagrammen gemaakt kunnen worden.

Simon heeft de groep zijn visie van de hedendaagse software architect rol bijgebracht. Hij heeft ze meegenomen in de bijbehorende problematiek aan de hand van grappige anekdotes en serieuze praktijkvoorbeelden.

Naast het alom bekende C4 model is ingegaan op verschillende technieken, diagrammen, viewpoints en manieren om dit alles te documenteren. De sessies zaten vol met tips and tricks over architectuur, maar Simon benadrukte ook dat architecten de verantwoordelijkheid moeten dragen voor goed technisch leiderschap in de groep en verbintenis moeten houden met de techniek, code-base en het team.

Tijdens de dagen was het maken van een eigen architectuur de leidraad door de training heen wat veel interactie teweeg bracht. Met de relaxte sfeer, afwisselende oefenvormen en veel interactie vanuit de groep was het een zeer geslaagde workshop waar de groep veel van heeft opgestoken. Deze ervaring zullen zij weer meenemen naar hun day-jobs.

Kortom, het was een geslaagde en leerzame training van Simon Brown waarbij er veel aandacht werd besteed aan software architecture. De foto's die tijdens de training zijn genomen, geven een goed beeld van de sfeer.


Erik