Pubquiz 2019

Ook dit jaar is er weer alles aan gedaan om het jaar in stijl in te luiden. Op 14 januari was het dan zover! Na een korte speech van Rob was het tijd om de flessen champagne te ontkurken, en onder het genot van een glaasje en een lekkere oliebol het nieuwe jaar te vieren.

Daarna werd onze kennis over 2018 flink op de proef gesteld tijdens de Pubquiz. Onder de bezielende leiding van quizmaster Davey was het tijd om de hersenen te kraken, met vele ‘oh ja’-momenten tot gevolg. Want wat is er toch veel gebeurd het afgelopen jaar. Sportvragen, muziekfragmenten, foto’s met daarop alleen de ogen van bekende mensen en algemene nieuwsvragen, werkelijk alles kwam aan bod. In teams van 4 of 5 collega’s werd fanatiek gestreden voor de eeuwige roem. Doordat hierbij een mix was gemaakt van collega’s van diverse labels, was dit gelijk een leuke manier om elkaar nog beter te leren kennen. Zelf was ik ingedeeld bij Jimmy (JDriven), Thomas (JCore) en Tim (Vantage AI). Een mooie combinatie van iets jongere en iets oudere collega's, waardoor wij al met al nog best over een brede kennis bleken te beschikken.

Na de eerste vier rondes was het tijd voor een break. Onder het genot van een stuk pizza werden onderling de eerste antwoorden uitgewisseld.

Natuurlijk blijkt dan ook dat er vragen zijn waarbij je in eerste instantie het juiste antwoord opgeschreven had, en deze vervolgens doodleuk is doorgekrast om alsnog een foutief antwoord te geven…

Met een goed gevulde maag werden de antwoorden op de vragen doorgenomen, gevolgd door de tussenstand. Voor velen een moment om weer even op scherp te worden gezet, want wie wil er nu laatste worden? Ik als nieuweling in ieder geval zeker niet! En waar het in de eerste rondes toch behoorlijk goed ging, bleek dat in het tweede gedeelte van de quiz toch een stuk lastiger te worden. Al mocht dat de pret natuurlijk niet drukken!

Na nog een aantal rondes was het dan toch tijd om richting de einduitslag te gaan. Nadat quizmaster Davey de laatste antwoorden had doorgenomen, was de uitslag bekend en werden de drie beste teams uiteraard beloond met een mooi cadeau. Al met al weer een zeer geslaagde avond!

Daphne