JDriven Weekend 2023

Van 30 juni tot 2 juli vond het jaarlijkse JDriven-weekend plaats, waarbij de collega's van JDriven samenkomen om de cultuur van JDriven met veel gezelligheid te vieren. Als kersverse collega mocht ik ook mee. De afgelopen maand zijn er hints gegeven over waar dit weekend plaats zou vinden. Jacob, Jorrit en Thomas hadden geweldig werk geleverd om de locatie geheim te houden en iedereen geïnteresseerd te houden in het vinden van onze bestemming. Op donderdag voor het weekend ontdekten we eindelijk dat we naar de Ardennen in België zouden gaan.


Sommigen van ons begonnen de dag met het inpakken van de bussen, zodat we aan onze reis naar onze bestemming met boodschappen en al konden beginnen, terwijl anderen met elkaar meereden naar onze bestemming. Met de zeer afwisselende afspeellijst ( a la foute muzieklijst) van Thomas als leidraad waren we er in no time.

We arriveerden bij een vakantiehuis met een geweldig uitzicht op de vallei en een tafel klaar voor een fantastische barbecue bereid door onze gastheren. Bier, hamburgers, kebabs en frietjes bereiden ons voor op een avond vol actie. Na onze maaltijd had het team een geweldige tijd in het zwembad, de sauna en de jacuzzi. We waren echter niet voorbereid op de inhoudelijke vragen van de pubquiz die daarna op ons wachtte, gehost door de enige echte Quizmaster Thomas. De pubquiz bestond uit drie categorieën: muziek (hadden we toch maar meer aandacht besteed aan die afspeellijst), algemene kennis en blind proeven van eten. Nadat sommigen van ons misschien iets te veel hadden gedronken, moesten we natuurlijk toch een keer wat rust nemen voor de dag die voor ons lag.

De dag van de afrekening. Na een heerlijk ontbijt en gelukkig toch koffie was zaterdag een dag volgepakt met activiteiten. We begonnen met het klimmen door de bomen van de Ardennen, wat een test bleek te zijn voor onze wilskracht en hoogtevrees. Sommigen klommen door de bomen alsof ze ervoor geboren waren, terwijl anderen rondstruikelden als pasgeboren hertjes. De ervaring duwde ons zeker tot het uiterste en als we hadden geweten wat ons te wachten stond, waren we misschien niet aan begonnen. Vervolgens gingen we ook tokkelen door het bos. Een stevige lunch was nodig om ons voor te bereiden op wat komen ging. Na een korte rit kwamen we aan bij de rivier de Ourthe waar we gingen kajakken. Terwijl sommigen dit zagen als een gelegenheid om te rusten en te ontspannen, waren anderen vastbesloten om zo ver mogelijk te kajakken in de beschikbare tijd. Ik nam gezellig nieuwe collega Lorenzo met me mee. De rivier had mooie groene oevers en we hielden het bijna droog.

Na een welverdiende douche werden we getrakteerd op een heerlijke maaltijd in de stad, omringd door inmiddels geweldige vrienden. We keerden terug naar huis in de veronderstelling dat de avond voorbij was. In plaats daarvan werden we verrast met drie rondes van het spel Weerwolven, gehost door Willem en Thomas. Het stelde ons vertrouwen als team op de proef.

Maar het weekend was nog niet voorbij. De volgende ochtend, na weer een heerlijk ontbijt, moest het team zich melden bij het zwembad voor de prijsuitreiking. Punten waren toegekend aan degenen die hadden bijgedragen aan het succes van het weekend. We noemden dat 'participatiepunten'. Het woord van het weekend. Erik eindigde als eerste, met Kees als goede tweede. Als beloning werd Erik omgetoverd tot een jaren 80 Erik versie waarbij hij op foute muziek een aerobicsles heeft geven aan een zwembad vol software engineers. Iedereen deed mee! Een prachtige afsluiting van een fantastisch weekend.

Dank aan Jacob, Jorrit, Thomas, Nieke en Erik voor een fantastisch weekend dat niet beter getimed had kunnen zijn. Elk lid van het team is geweldig en heeft bijgedragen aan een fantastisch weekend. Fijnere collega's zal ik niet vinden. Het was een mooi weekend!

Quinton Weenink