JDriven en Divotion weekend september 2019

Het weekend van 13, 14 en 15 september hebben alle collega’s van JDriven en Divotion in België het jaarlijkse collegaweekend doorgebracht. In totaal waren we met een groep van ongeveer veertig in een groot landhuis prachtig gelegen op een heuvel. Tof dat nieuwe collega's Kees, Danny en Reggie gelijk ook mee waren. En de toekomstige JDriven collega's, team Masterbranch van JCore; Deniz, Johan, Casper en Chiel waren ook van de partij!

Vrijdagmiddag kwam iedereen al carpoolend aan op de plaats van bestemming. Dit had enige voeten in de aarde want tot op het laatste moment was het voor velen niet duidelijk waar we zouden uitkomen. Gelukkig hebben de nodige hints ervoor gezorgd dat rond vijf uur zo goed als eenieder zijn of haar kamer had uitgekozen. Eenmaal aan de borrel en de nodige potjes voetbal die werden gespeeld, kwam de bus van FrietFestijn aan met jawel… friet en een scala aan snacks!!! Nadat een stevige en noodzakelijke bodem was gelegd, vertrokken we met de bus richting Valkenburg. Ik was hier nog nooit eerder geweest en had pas vrij laat (in de kroeg) in de gaten waar we nu precies waren. Oops :-S.

Achterin de kroeg werden wij voor een cocktailworkshop opgewacht door twee cocktail bartenders en na enige uitleg konden we aan de bak! Bij menigeen zag ik dat de maatjes sterke drank aardig naar boven werden afgerond, wat uiteindelijk de sfeer ten goede kwam. Adje(s) voor de sfeer…die houden we erin dit weekend! Aan het eind van de workshop werden de winnaars aangewezen en mochten we nog even met vuur spelen tijdens het maken van de B52 shot! 😊

Om alles even goed de revue te laten passeren hebben we ons verplaatst naar voorin de kroeg, waar de glazen van (nog meer) drank werden voorzien! Helaas stond de bus ons alweer vrij snel op te wachten en gingen de meesten terug richting ons huis in België. Toch bleven we met een aardige groep achter in Valkenburg om nog even verder te feesten! Na een gezellig gesprek met de uitsmijter van de ‘place to be club’ in Valkenburg waren we daar allemaal welkom! Rond half drie gingen de lichten aan en sjokten we met enige verslagenheid, dat alles zo vroeg dicht ging, richting de taxi’s! Met zijn zeventienen verdeeld over drie taxi’s (4, 4 en 9 ’hoe dan?’) zijn we allemaal weer veilig teruggekeerd en braaf gaan slapen.

De volgende ochtend rond tien uur waren we weer fris een fruitig en begon na een stevig ontbijt de eerste activiteit. De escaperoom op locatie! Verdeeld in teams van vier, kregen we een uur de tijd om alle opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Wat een unieke vorm van escaperoom, zeer onderscheidend en vooral heel leuk om te doen, het prachtige weer heeft zeker aan dit gevoel bijgedragen! De winnaars ontvingen een uitnodiging voor de ‘vaste’ escaperoom in Den Bosch.

De kook-sie (kookcommissie) had een flinke stapel pannenkoeken klaarstaan, maar deze verdween als sneeuw voor de zon, waardoor het bakken (met gevaar voor eigen leven) nog even doorging om elke rammelende maag tevreden te krijgen! Nadat iedereen een voldaan gevoel had begon de volgende activiteit: The Highland Games!

Ook hier werden we door onze twee vriendelijke Belgische spelbegeleiders verdeeld in groepen en konden de spelen beginnen! De teamcaptain had de eer zich volledig in het schotse kiltgewaad te hijsen 😉. Een scala aan ‘highland games’ (ja, wat je je voor kunt stellen moesten we doen) werd gespeeld. Met enig risico aangezien het in een van koeienvlaaien voorzien weiland plaatsvond. Het verschil tussen klei en koeienvlaai is qua gevoel nihil, echter verraad de geur alles. Zo heb ik zelf mogen ervaren, haha. Na een ietwat lange pauze begon de volgende ronde, wat voor een aantal te lang duurde. Al met al toch een hele gave ervaring, 100% teamwork!!!

Na afloop van de activiteit kon iedereen zich opfrissen en vervolgens aan de borrel. Dit moment werd benut om collega Pepijn goed te eren tijdens zijn afscheid en werd stil gestaan bij zijn betrokkenheid bij JDriven en het Yolt project. Na de zeer gemeende woorden van zowel Erik als Pepijn zelf waren we even stil. Die avond werd het eten verzorgd door de BBQ kar man. Die na drie uur voorbereiding de overheerlijke stukken vlees aan ons mocht uitdelen! En toen was het stil. Volop zaten we te genieten van het fantastisch bereidde vlees en side dishes!

De rest van de avond hebben we met z’n allen in het huis doorgebracht, waar groepen ontstonden verdeeld over mensen die games gingen spelen, de spotify bot tot het uiterste tergden en Willem die met zijn piano diverse klanken ten gehore bracht waar we met onze nachtegaalstemmen op meezongen.

Een kleine groep die hards besloot nog te gaan stappen in Aachen. #partymodusaan

Zondagochtend zijn we op eigen tempo na het ontbijt met een goed en voldaan gevoel huiswaarts gekeerd! Complimenten voor de organisatie, alles was tot in de puntjes geregeld!

Robert

‘Wat heb ik genoten van jullie allemaal. Veel van mijn fantastische collega’s heb ik tijdens dit weekend een stuk beter leren kennen. Hierdoor is mijn gevoel om met en voor jullie te mogen werken, van trots naar megatrots gegroeid! Jullie zijn stuk voor stuk geweldige mensen! Thanks all!'