JDriven pubquiz 2020

Onder het genot van een heerlijk ontbijtje start menig collega op vrijdag de werkdag in Nieuwegein. Een gezellig en goed begin van de dag! Tijdens mijn sollicitatie werd al benoemd dat het op de vrijdagen een gezellige drukte is op kantoor. Nu ik inmiddels een maandje hier zelf onderdeel van uit maak, kan ik inderdaad alleen maar beamen dat het samenkomen van de collega’s op vrijdag voor een ontzettend goede sfeer zorgt! Collega’s zoeken elkaar op om te sparren, er worden ervaringen van die week met elkaar gedeeld, trainingen gevolgd en er is tussendoor tijd voor een potje tafelvoetbal. Rond 12 uur maakt het ontbijt plaats voor een zeer goed verzorgde lunch. Welke later op de middag nog wordt uitgebreid met een lekkere snack.

Vrijdag 24 januari leek een dag, zoals elke vrijdag. Ware het niet dat iedereen toch wel een beetje gespannen rondliep. Deze dag stond de puquiz van de Pubquiz master collega Davey weer op de agenda. Davey had de collega’s van de andere labels BigData Republic, Vantage AI, Divotion, JCore en onze collega's van JDriven verdeeld over zeven teams. Nadat elke team een strijdbare teamnaam had bedacht en iedereen voorzien was van een hapje en een drankje kon de quiz beginnen. Mijn team bestond uit Sophron, Bart, Robbert en ik. De quiz bestond uit acht gevarieerde rondes. Van de intro’s van series, naar foto’s van vuurwerkshows in verschillende hoofdsteden, naar muziekfragmenten van nummer 1 hits tot logo’s van klanten. Tevens was er een speciale ronde, gemaakt en gepresenteerd door de meiden van Office: Daphne en Nieke. In deze ronde was kennis van en over alle collega’s van groots belang. Tussen de rondes door werden pizza’s gegeten en de antwoorden onderling besproken. Ondanks mijn fanatieke team, is het ons niet gelukt om in de top drie te eindigen. Het team #Winning bleek een vooruitziende blik te hebben. Na een spannende strijd gingen zij er vandoor met de hoofdprijs; een uitje naar een Escaperoom! Gefeliciteerd team #Winning!

Na afloop van de quiz werd er nog gezellig na gekletst. Voor mij was deze avond een super leuke manier om collega’s beter te leren kennen.


Juliette