JDriven Partneruitje 2023

Afgelopen vrijdag 29 september was het jaarlijkse partneruitje van JDriven. En ik had het genoegen gekregen van Erik om hier een verslagje te maken. We moesten ons verzamelen bij het Fort de Gagel in Utrecht waar we eerst gezellig een drankje op het terras hebben genuttigd. Nadat iedereen aangekomen was, kwam een meneer het een en ander uitleggen over wat ons te wachten stond.

Na deze uitleg werd ook de geschiedenis van het Fort toegelicht (we weten nu allemaal wat inundatie betekent). Met een sleutel, plattegrond en een pen gingen we op weg naar onze eerste uitdaging. Er waren in totaal 5 spelletjes. Het eerste was seinen. Daar moesten we ons groepje in tweeën delen. Middels een seinpaal hebben we woorden van 5 letters naar elkaar geseind. Elk woord wat goed overkwam leverde 20 punten op. Het tweede spel was een elektrisch spiraal in een bunker waar ondergetekende en zijn vrouw niet konden staan. Het doel was zo snel mogelijk (zonder de spiraal aan te raken) van start naar finish te geraken. De combinatie tijd/aantal malen de spiraal raken leverde een puntentotaal op. Het derde spel was een soort katapult. Hier moesten we proberen allerlei objecten om te gooien in zo'n kort mogelijke tijd. Het vierde spel was een combinatie van Jenga-toren en geografische kennis. En het laatste spel was een imitatie van 'inundatie'. Hier waren 4 bakken waar water in moest komen tot een bepaald niveau. Uiteraard stroomden de bakken niet tegelijk vol, waardoor we met een hendel het water konden afvoeren. Zodra de 4 bakken water op het juiste niveau waren gingen de lampjes aan en stopte het spel.

Daarna mochten we aan tafel plaatsnemen en was het tijd voor de prijsuitreiking. Helaas zijn er altijd collega's die de regels op een eigen manier interpreteren en daardoor een onmogelijke score behaalden. Ik ga geen namen noemen, hè Erik?

Toen was het tijd om te eten en werden we verwend met heerlijke gerechtjes met het welbekende concept 'shared dining'. Na het eten was het tijd om naar huis te gaan en hebben we deze gezellige middag/avond afgesloten!

Lorenzo