Willem Cheizoo van JDriven start als gastdocent bij NOVI Hogeschool


Willem Cheizoo, software engineer en architect bij JDriven, start per 16 mei als gastdocent bij NOVI Hogeschool. Hij neemt de leerlijn backend development binnen de hbo-opleiding Software Development voor zijn rekening. De leerlijn omvat 30 studiepunten (ECTS). In de leerlijn worden backend gerelateerde onderwerpen als Java, Spring Boot, database development, build tooling en software design behandeld.


Docent met praktijkervaring

De missie van NOVI Hogeschool is om de kloof te dichten tussen praktijk en theorie. De recent door JDriven vernieuwde leerlijn backend development is een eerste stap geweest in die richting. Met de aanstelling van Willem als docent komt er een ervaren software engineer met praktijkervaring voor de klas te staan.

Nova Eeken, hoofddocent Software Development bij NOVI Hogeschool: “We werken al langer samen met JDriven en dat bevalt goed. Het is lastig om docenten te vinden die zowel praktijkervaring als ervaring als trainer of coach hebben, zeker in dit vak. Het is belangrijk dat je complexe zaken uit het werkveld kunt vertalen naar voorbeelden die helder en begrijpbaar zijn. Met Willem hebben we iemand gevonden die veel ervaring als trainer heeft, maar ook vier dagen per week met de materie aan de slag is. Dat gaat onze studenten veel voordelen bieden en de kloof tussen praktijk en theorie nog meer dichten. En het mooie is dat Willem deze complexe materie op een aantrekkelijke en interactieve manier kan overbrengen. Zo ontwikkelen onze studenten liefde en passie voor het vak.”

Willem Cheizoo, software engineer bij JDriven: “Bij JDriven staan we voor het delen van kennis met de community en het naar een hoger niveau tillen van het vakmanschap van software engineering. De rol als docent is wat mij betreft wel het toppunt van kennis delen. Het is voor mij een eer om dit te mogen doen en ik kijk er naar uit om mijn kennis met de studenten te delen. Het mooie aan programmeren is dat het je in staat stelt complexe problemen op te lossen door deze op te delen in kleinere problemen. Dat is wat ik de studenten ook wil meegeven, dat je meer kunt dan je in eerste instantie dacht. Daarvoor is Java slechts een middel. Wij als mens zijn in staat om er iets moois en nuttigs van te maken.”

Over JDriven

JDriven realiseert innovatieve Java- en open source-oplossingen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. JDriven is gevestigd in Nieuwegein. Vanuit daar werken 30+ professionals aan uitdagende projecten voor de top 250 organisaties in Nederland, (semi-)overheden en startups. JDriven professionals adviseren, geven leiding en trainingen op basis van kennis van Java, omliggende technologieën, architectuur, agile en DevOps.


Over Novi Hogeschool

Novi Hogeschool is de oudste ICT-opleider van Nederland. De opleider verzorgt cursussen, bootcamps en hbo-opleidingen, zodat ieder ICT-talent een passende leerweg vindt die bij hem of haar past. Studeren bij Novi betekent online en flexibel studeren. Novi is gevestigd in Utrecht en Maastricht waar studieplekken zijn en meetups plaatsvinden. Daarnaast biedt de hogeschool kansen om al tijdens de studie werkervaring op te doen in de praktijk.