2018profielfotoTies

Interview Ties van de Ven

Bij JDriven werken Java Developers met een passie voor software engineering. Developers die het onderste uit de kan willen halen en de kennis die ze bij ons en onze klanten opdoen, met de community delen. In deze serie delen ze aan de hand van onze kernwaarden commit, develop en share hoe zij het werken bij JDriven ervaren. In deze editie het woord aan Ties, sinds april 2014 werkzaam bij JDriven.

Wat betekent Commit voor jou?

“JDriven staat voor craftmanship, de wil om goed te worden in je werk. Toen ik ruim 9 jaar geleden met Rob, de oprichter van JDriven, in gesprek raakte sprak mij dat aan. Hij zei: je moet niet de slimste in de ruimte willen zijn. Je moet als persoon hard willen groeien, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Craftmanship staat voor mij ook voor fundamentele kennis opbouwen van software engineering, weten waarom je bepaalde beslissingen neemt. Toen ik bij JDriven kwam, was ik nog relatief junior. Ik leerde meteen veel van collega’s en dat is ook iets dat ik het meest waardeer aan deze plek. Dat je collega’s hebt die daadwerkelijk met goed doordachte oplossingen komen als je met iets zit. Zo leer ik ook het beste, veel beter dan uit een boek.”


Develop, waar staat dat voor in jouw ogen?

"Jezelf blijven ontwikkelen als software engineer is niet vanzelfsprekend. Dat we bij JDriven, naast het werk voor de klant, de ruimte krijgen om onze interesses te verkennen en gericht te leren spreekt voor hoe er hier mee wordt omgegaan. Ik ben vorig jaar samen met een aantal collega’s een clubje begonnen binnen JDriven gericht op functioneel programmeren: TypeDriven. We misten nog verdieping op dit vlak en op deze manier zoeken we dat zelf op. We maken hier geregeld een dag voor vrij. De kennis die wij opdoen delen we intern middels kennissessies, maar ook in de vorm van blogs. Dit sluit ook aan op het stukje craftmanship en natuurlijk onze laatste kernwaarde: share.”


Hoe vul jij het stukje ‘share’ in binnen JDriven?

“Kennis delen op conferenties valt ook onder craftmanship. Dat is eigenlijk kennisdelen en impact maken tegelijk. Hoe gaaf is het om je opgebouwde kennis in te zetten om anderen ermee te helpen? Dat wordt bij JDriven ook gestimuleerd, om de wereld van software engineering een stukje beter te maken dan ‘ie was. Vorig jaar heb ik op meerdere conferenties gestaan met praatjes over Functional Programming en de nieuwste Java-features. Komende maanden ben ik te vinden op FOSDEM in Brussel en een aantal MeetUps. Ook daarvoor is ruimte binnen JDriven.”


Wat kunnen developers van JDriven verwachten als ze hier komen werken?

“Een veilige omgeving om in te groeien, zowel persoonlijk als professioneel. En 30 collega’s om je heen die je daarbij kunnen helpen. Maar ook collega’s waar je het ene moment mee over Magic The Gathering praat en het volgende weer over Arrow, een library in Kotlin voor Functional Programming. Die sfeer kan je hier verwachten.”


Meer weten? Bekijk onze #commitment naar jou als developer op deze pagina, kom naar één van onze MeetUps of bekijk onze vacature.