Code Europe 2018

Op 12 juni stond er voor JDriven en JCore een nieuwe conferentie op het programma: Code Europe in Poznań Polen.

Meerdere sessies op het programma

Op uitnodiging van de organisatie waren we gevraagd om een aantal sessies te verzorgen. Zo gaven Anne en Bas een sessie over “Getting to know Elm” en Mathijs en Erik verzorgden hun sessie over “Microservices are so 2017, Proxies are the New hype”. Voor Erik stond er zelfs een tweede sessie op het programma, samen met Alexander gaf hij voor de laatste keer hun sessie over “Virtual Reality and Java, is it possible?”.

Indrukwekkende verkenning van historisch centrum

Met deze indrukwekkende bezetting vanuit JDriven en JCore vertrokken we maandagochtend naar Poznań. Verrassend genoeg was er geen directe route naar Poznań, dus was een overstap in Kopenhagen nodig. Dit verliep allemaal erg soepel en eenmaal aangekomen in Poznań stond onze chauffeur van Code Europe ons op te wachten om ons keurig en “veilig” naar het hotel te brengen.

Omdat we redelijk vroeg in Poznań waren hadden we nog wat tijd om het historische centrum te verkennen. Dit was een mooie afwisseling na het vliegen en best indrukwekkend. Na een late traditionele Poolse lunch zijn we teruggegaan om de laatste hand te leggen aan de presentaties.

Spanning

Code Europe is een Poolse conferentie die in 4 steden gehouden wordt en die in totaal 9000 techneuten trekt. De conferentie werd gehouden in het conferentiecentrum Poznań International Fair en was erg goed georganiseerd. Er waren ongeveer 1000 mensen aanwezig en bestond uit totaal 7 tijdsloten waarin per tijdslot 6 sessies gegeven werden. De organisatie had het de bezoekers niet makkelijk gemaakt want het tijdslot van 14:00 bevatte zowel de talk van Anne en Bas, in de grootste zaal Cupertino, als de talk van Mathijs en Erik in zaal Redmond. Voor Anne en Mathijs was het bovendien de eerste buitenlandse conferentie wat natuurlijk extra spanning met zich meebracht.

Geweldig ontvangen en een gezellige afsluiting

De presentaties gingen super. Het was mooi om te zien dat er tijdens beide presentaties mensen later aanschoven in plaats van de zaal voortijdig verlieten, wat we wel zagen gebeuren bij een aantal andere sessies. Ook de feedback achteraf van een aantal andere sprekers die aangeschoven waren was erg positief! Het aantal internationale sprekers binnen JDriven en JCore is nog groter geworden en begint ongekende vormen aan te nemen. Het was vervolgens aan Alexander en Erik om Code Europe af te sluiten in de grote zaal Cupertino. Dit ging weer als vanouds en Alexander en Erik hebben hun presentatie daarmee in totaal zes landen mogen verzorgen.

De conferentie werd afgesloten met een gezellig speakers diner in het restaurant van het hotel waar alle sprekers verbleven. Dit gezellige etentje werd afgesloten met een klein drankje in “Whiskey in the Jar”, een typisch Java café.

Eenmaal weer terug in Nederland kijken we met veel plezier en trots terug op een zeer geslaagde conferentie waar we zowel JDriven als JCore internationaal nog prominenter op de kaart hebben gezet!

Erik